De wens van yogadocent Els Demoed:

Samara yoga

Het is mijn wens als yogadocent dat als je last hebt van stress, burn-out, rug- of schouderpijn je yoga oefeningen mag ontdekken die je dagelijks kunt oppakken.

Mijn ervaring is dat de oefeningen vanuit de Samsara yoga docenten opleiding een steun zijn in het dagelijks leven.

Geef jij jezelf Ruimte?

Als moeder en partner heb ik ervaren dat een gezin runnen, vrienden en vriendinnen zien, sporten, werken kan voelen als een soort achtbaan. Ik heb ondervonden hoe lastig het kan zijn om tijd voor mezelf te maken. Genieten van mijn gezin, de natuur, vrienden en vriendinnen, mijn creativiteit uiten is voor mij heel belangrijk. Geef jij jezelf de ruimte? Heb je weet waar jouw grens ligt?

Door te ervaren kun je leren

Ik ontdekte na diverse opleidingen op het gebied van Yoga, Tai Chi, Adem en Ontspanning, Body Balance dat Yoga een levensstijl is. Het zit verweven in mijn dagelijkse leven. Dat is wat ik heb geleerd de afgelopen jaren. In mijn lessen zie je dit terug. Alleen vanuit mijn eigen ervaring kan ik lessen maken en geven. Lessen maak ik op gevoel en stem ik op de situatie af.

Wil jij rust in je hoofd?

Yoga en mediteren zie ik als rustpunt in mijn leven. Stilzitten, zazen geeft mij overzicht, dankbaarheid, verbondenheid. Het verbinden van mensen met elkaar, de verbinding vinden met mijn hart is wat mij bezighoudt. Alleen door te leren luisteren, open te staan kan ik mijn hart blijven volgen. Mijn wens is dat ook jij je hart gaat volgen.

Wil je leren bij je gevoel te komen, te leven vanuit je hart?

Alles is energie. Energie, gevoel, hart, hara. In het leren luisteren naar je gevoel, hart, lichaamssignalen, verwonderen, kom je dichter bij je kern.

Eenvoudige oefeningen

Mijn stijl is no-nonsense, voetjes op de vloer, zoals ik zelf in het leven sta. Ik geef je handvatten om te gebruiken in je dagelijkse leven: eenvoudige, rustige oefeningen voor iedereen. Of te wel Easy yoga, zachte meditatieve yoga. Yoga bij inslaapklachten/ pijn aan rug/schouder.

Aandacht

Volledige aandacht is, is volledige aanvaarding, is overgave.

Gebruik de macht van het Nu, de macht van Aanwezigheid.

Eckhart Tolle schrijft in zijn boek de kracht van het Nu:
Laat je je bepalen door psychologische tijd?;

Is er vreugde, ongedwongenheid, lichtheid bij wat je doet?

Nee?

Geef dan meer aandacht aan doen.

Hecht je niet aan het resultaat.

Geef volledige aandacht aan het moment.

Voel ik me op mijn gemak?

Wat gaat erin me om?

Kijk naar binnen, daarna naar buiten.

Geef aandacht aan je gedrag, je reactie, stemming, emotie, angst, gedachten.

Kijk erna, oordeel niet, schouw het , accepteer het, erken het maar denk er niet over na.

Je hebt een keuze.

Overgave; niet oordelen leidt tot Stilte,

Stilte leidt tot Vrede.

Vrede leidt tot Vreugde,

Vreugde leidt tot Liefde,

Liefde leidt tot het heilige onmeetbare”.

De afgelopen jaren heb ik verschillende bijscholingen gevolgd:

2023 Samsara yogaweekend
2023 Stilte weekend
2022 Mudra’s helende handen (Sansara)
2022 Mantra’s
2022 Chronisch Moe, praktijk en theorie (Samsara)
2021 De spier van de ziel (Samsara)
2019 Restorative Yoga
2019 Onderrug en yoga, stabiliteit, lichtheid en ruimte – Nicole Bannenberg
2019 Stoelyoga -Yvonne van Helvoirt
2018 Yin Yoga – Anoshe Overington
2018 5 Indiase meditaties – Acanta
2018 Yoga en hormonen – Sylvia Mullaart- Bonn
2017 Shavayaytra Blue star- Romy van der Pol
2017 Hartbewustzijn en meditatie – Janna Wingelaar
2017 Yoga en non-dualiteit – Samsara congres
2017 Yoga voor de onderrug – Danielle Bersma
2016 Upanishads – Wim van der Laar
2016 Ayurveda en je constitutie – Robert Swami Persaud
2016 Yoga Yin – Anat Geiger
2016 Yoga Nidra – Lea Vos
2013 Hormoonyoga – Sylvia Mullaart- Bonn
2015 Verjongings oefeningen – Gonnie Lang
2015 leraar zijn – Rob Overmeijer
2013 Aandacht en Ontspanning in yogahoudingen Yvonne Esser
2013 Vinyaxsa Flow – Eric Staals
2011 ChiNeng Qigong – Petra Walstijn
2011 Adem en Ontspanning (Methode van Dixhoorn)van Yvonne Esser
2007 Kinderyoga – Samsara
2003 – heden Body Balance lessen

yoga4you Amersfoort-Noord