Dit kun je verwachten van de Zachte Hatha Yoga en Yin Yoga les

Zachte Hatha-Yoga is geschikt voor iedereen, dus ook voor jou als je lichamelijke klachten of een tijdelijke blessure hebt en of een beperking voelt in bewegen.

Door middel van yoga zal je een groter lichaamsbewustzijn gaan ontwikkelen. Je lichaam leren kennen is de eerste stap op de weg van de Yoga.

Door met aandacht te oefenen, door alert te zijn op je grenzen, ga je deze eerder herkennen en tenslotte erkennen. Hierdoor zul je gaan  voelen waar spanningen in het lichaam zitten. Deze spanningen leer je door middel diverse oefeningen zoals meditatie, ontspanningsoefeningen, pranayama (ademoefeningen) los te laten.

Je leert op den duur te accepteren “wat is”. (En ik weet dat dit niet gemakkelijk is). En je leert met de stroom mee te gaan.

Door middel van yoga werk je aan jouw lichaamsbewustzijn!

Er is een kans dat er bij jou opgekropte gevoelens en emoties naar boven komen maar deze zullen ook weer oplossen. (De groep zal jou erbij helpen, je staat er niet alleen voor). Door bewust te zijn van je emoties, gedachten, waarnemingen en ze bewust los te laten ontstaat er in jou ruimte, vrijheid en bovenal blijheid.

De les heeft alle onderdelen die je van een “gewone” hatha-yoga les mag verwachten. Het grote verschil is dat er een rustige opbouw van oefeningen is voordat een yogahouding (asana) wordt gedaan. Bepaalde houdingen doen we juist wel of juist niet. Sommige zittende en liggende houdingen houden we langer aan (Yin Yoga).  Dit om je lichaam te hydrateren, om door pijnpunten heen te gaan, om te voelen wat er gebeurt. Bijvoorbeeld Weerstand voelen en dan toch daar bij te blijven en te kijken wat er daarna ontstaat).

 

Ik geef altijd opties zodat je binnen je grenzen blijft oefenen. De les eindigt altijd met een eindontspanning.

Resultaten:

 1. Door middel van een langzame opbouw voorkom je dat je over je grenzen gaat!
 2. Door langzaam en met aandacht te voelen en te bewegen, leer je je eigen lichaam kennen. Zo bouw je met je aandacht een soepeler en spierversterkend lichaam op.
 3. Door je spieren te versterken met rustige yoga oefeningen, heb je uiteindelijk een redelijke kans om minder vaak last van je gewrichten, of spieren te krijgen.
 4. Door de adem te volgen wordt het rustiger in je hoofd, denk je minder. Veel denken/piekeren kost enorm veel energie en maakt dat je je ongelooflijk moe zult voelen. Met een sterker en soepeler lichaam herstel je vaak sneller na een inspannende bezigheid.
 5. Als je dagelijks tijd voor kleine oefeningen maakt (die je in de les hebt geleerd en waarvan je ervaren hebt dat deze voor jou werken) dan zul je nog meer profijt hebben van de easy hatha yoga/ yin yogalessen.

Kortom:

 • de les wordt afgestemd op de energie van de cursisten; waar is aandacht voor nodig.
 • er is een meditatie/observatiemoment; hoe gaat het met jou op dit moment.
 • we doen voorbereidende losmaak en opwarm oefeningen.
 • we doen een serie oefeningen vloeiend achter elkaar, meditatief, op muziek
 • zittende, staande of liggende oefeningen wisselen elkaar af
 • we herhalen enkele oefeningen van de vorige week.Ik nodig je graag uit om een blok van 10 lessen  te volgen en te ervaren wat deze vorm van yoga voor jou kan betekenen.
  Wees welkom!

Zachte yoga in Amersfoort-Noord bij Yoga4you.nl